Produžen rok za prijave za AIR program u Pragu


Multimedijalni centar Led art iz Novog Sada poziva vizuelne umetnike/ce i strip autore/ke iz Srbije da se prijave za drugi rezidencijalni program u okviru projekta “Remix Comix” koji će se održati u Pragu.

Poziv je otvoren za po jednu umetnicu ili umetnika iz Srbije po rezidencijalnom programu, bez ograničenja po pitanju starosne dobi.

Organizator obezbeđuje smeštaj, putne troškove i honorar za odabrane učesnike rezidencije.

“Remix Comix” je projekat podržan od strane Evropske komisije kroz program Kreativna Evropa, i realizuje se u saradnji šest udruženja – MMC Led art Novi Sad, Lustr Fest Prag, Komunikart Pančevo, Forum Ljubljana, Zid teather Amsterdam i Fondacija Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022 Novi Sad.

Projekat ima za cilj da istraži lokalno kulturno nasleđe mikrosredina, specifične istorijske momente, značajne ličnosti, urbane legende i heroje iz kraja, i predstavi ih publici kroz formu stripa. Specifičnost projekta je u tome što će lokalno kulturno nasleđe sagledavati iz ugla socijalno osetljivih i ugroženih grupa, čiji će predstavnici/ce biti uključeni u rad sa umetnicima/cama.

AIR u Pragu biće održan od 1. do 14.07.2023. godine. Krajnji cilj ovog AIR programa je nastanak umetničkog dela u formi murala, izložbe i internet prezentacije. Od učesnika iz Srbije se očekuje da pre svega da doprinos u grafičkom oblikovanju i kreiranju tipografije za mural, odabiru elemenata za veb prezentaciju i dizajna pojedinih elemenata. Poželjno iskustvo u grafičkom dizajnu.

Na istom zadatku sarađivaće deset učesnika iz četiri države – Češke, Holandije, Slovenije i Srbije, tokom dve nedelje zajedničkog rada. Radni jezik rezidenata je engleski.

Za aplikaciju potrebno je poslati kratku biografiju i portfolio na engleskom jeziku, ili fotografije prethodnih radova (ne više od 5) na adresu remixcomixns@gmail.com do 15. aprila 2023. godine u ponoć po lokalnom vremenu.

O izboru dobitnice/dobitnika konkursa odlučivaće petočlana komisija sastavljena od predstavnika partnera projekta „Remix Comix. Imena dobitnika biće objavljena do 21.04. na sajtu Remix Comix projekta (baš ovom na kom se trenutno nalazite :)).


Create a website or blog at WordPress.com